Stamboekzaken

  

Eigendomsmutaties

In het paspoort dat bij de pony hoort, staan de fokker en een eigenaar vermeld. Het gebeurt natuurlijk regelmatig dat een pony in het bezit van iemand anders komt. Wanneer u deze wijziging administratief wilt hebben vastgelegd kan dit bij de instantie (stamboek of KNHS) die het paspoort heeft uitgegeven worden geregeld. Op de eerste pagina van het paspoort staat aan de rechterkant vermeld door wie het paspoort is uitgegeven.

Als u een pony heeft gekocht met een paspoort dat door het NSPS is uitgegeven dan kan het NSPS ervoor zorgen dat de pony op uw naam wordt overgeschreven. Als er achter in het paspoort een Bewijs van Inschrijving zit, is het voldoende alleen dat papier op te sturen naar het stamboekkantoor. Vermeld bij het verzenden uw naam en adresgegevens en de mededeling dat u de pony graag op uw naam wilt laten overschrijven. Als er geen Bewijs van Inschrijving aanwezig is, dient u het gehele paspoort op te sturen. Er zitten kosten verbonden aan het overschrijven van een pony, deze tarieven vindt u in de tarievenlijst.

Eigendomsmutatie dekhengst

Voor het overschrijven van dekhengsten dient er een mutatieformulier ingevuld te worden. De eigendomsmutaties van dekhengsten worden kenbaar gemaakt via het verenigingsorgaan ´De Shetland Pony´ en op onze website (zie ´hengstenmutaties´ bij de nieuwsitems). Zo weet u altijd waar u een bepaalde dekhengst kunt vinden. Overigens dient u het mutatieformulier ook in te vullen als u een dekhengst huurt van de eigenaar.

Dit formulier kunt u hier downloaden, u kunt het opvragen bij het stamboekkantoor of u kunt onderstaand formulier digitaal invullen en verzenden.

Om een dekhengst op uw naam te laten overschrijven dient u altijd het paspoort én het Bewijs van Inschrijving op te sturen naar het stamboekkantoor met het mutatieformulier.

Online formulier Eigendomsmutatie dekhengst

  
Gegevens verkoper/verhuurder
*
*
*
*
*
type mutatie: *
Gegevens koper/huurder
*
*
*
*
* Kalender
Compleet: * Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.
BVI: * Het Bewijs van Inschrijving en het paspoort dienen bij verkoop opgestuurd te worden naar het stamboekkantoor. Bij verhuur volstaat dit formulier.
kosten: * De nieuwe eigenaar zal de overschrijvingskosten voldoen.
Security Code:
CAPTCHA
Vul de bovenstaande code hieronder in
* required        
Copyright NSPS 2014 | Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid
);